Neobsahují cukr a mají specifické složení. Místo sacharózy a umělých sladidel se při jejich výrobě používají steviolglykosidy, maltitol a laktitol. Čokoláda je vhodná zejména pro diabetiky a lidi, kteří jsou nuceni nebo chtějí omezit příjem cukrů. Maltitol a laktitol jsou polysacharidy zařazovány do alkoholických cukrů. Jejich výhodou je vysoká sladivost a nižší energetická hodnota oproti sacharóze.
Steviolglykosidy jsou extrakty z rostliny stévie cukrové, který známe také pod názvem glykosid steviolu. Má sladkou chuť, silný sladivý účinek a nulovou kalorickou hodnotu.
Inulin získáváme z čekanky a je rovněž přírodním sladidlem.
Kombinace hořké čokolády s pomerančem je vyjímečná chuť.
Obsah kakaové sušiny min. 49,4%.
Složení: kakaová hmota, vláknina: inulin, kakaové máslo, odtučněný kakaový prášek, maltitol, pomeranč (3%), sójový lecitin, sladidlo glykosidy steviolu, přírodní vanilkové aroma.
Analýza na 100g produktu:
Tuky 35g
– z toho Nasycené mastné kyseliny 21,2g
Sacharidy 16g
– z toho Cukry 2,6g
– z toho Polyoly 9,4g
Bílkoviny 5,6g
Sůl 0,21g
Nutriční hodnoty na 100g produktu: Energie 1884,5kJ / 450,7kcal
Alergeny: sója
Země původu: Belgie