Vzniká čistě přírodní cestou – je výsledkem činnosti společenství prospěšných kvasinek a bakterií. Neobsahuje žádné konzervační látky nebo barviva a nemá vedlejší účinky. Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou. Významný je obsah kyseliny glukuronové, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Filipíny můžeme sledovat cestu tohoto nápoje až do Evropy. Velmi oblíbenou se kombucha stala také na Balkáně a v Rusku.
Co dělat, když kombucha neperlí
Kombucha je nejen chutný, ale i zdravý nápoj s jemným perlením, které vám dodá energii a příjemně osvěží. Pokud vám však vaše Kombucha přijde málo perlivá, není důvod k obavám. Stačí ji nechat na pokojové teplotě kolem 20 °C a brzy se opět probudí k životu. Po krátké době si tak budete moci vychutnat dokonale perlivou Kombuchu, která vás svou chutí uchvátí.
Složení:
Nálev z BIO konopí setého 92% (voda, BIO konopí seté - odrůdy: Ferimon (obs. CBD 3,3%) a Santhica (obs. 1,8% CBD)), BIO třtinový cukr, kultury kombuchy (kvasinky a bakterie mléčného kvašení).
Návod k přípravě:
Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):
77 kJ/19 kcal. Bílkoviny: 0,1 g. Sacharidy: max. 4,6 g. Tuky: 0,0 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Alkohol 0,1 -1,1 %.
Balení:
500 ml
Upozornění:
Není určeno pro děti do 3 let. Neobsahuje konzervační látky, zákal není na závadu. Skladujte při teplotě do +24°C, po otevření spotřebujte do 10 dní.