Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Mahá 100g

EAN:
8594056220083
Dostupnost:
SKLADEM
Momentálně není možné objednat.
Mahá koření je směs určena k základnímu nachucení pokrmů tzv. ""naslano"". Mahá koření dokáže vytvořit tzv.""základní"" nachucení a neomrzí se ani po několikaletém častém používání.

Mahá koření je směs určena k základnímu nachucení pokrmů tzv. ""naslano"". Mahá koření dokáže vytvořit tzv. ""základní"" nachucení a neomrzí se ani po několikaletém častém používání. (Základní nachucení je doplňováno dalšími chutěmi tvořenými jednak ostatními druhy koření a jednak chuťově výraznými potravinami.)

Mahá koření vytváří přirozenou protiváhu chuťovým zesilovačům tím, že umožňuje připravovat senzoricky přitažlivé zeleninové vývary a zpřístupňuje technologií otevírání koření na oleji pro každodenní použití.

Otevírání koření na oleji je nejčastějším způsobem chucení pokrmů v asijských domácnostech. V ČR je tato kulinářská technologie výsadou kuchařů špičkových restaurací. Závodní kuchyně a většina domácností využívá ke stejnému účelu zavedených masových či zeleninových vývarů od kterých však postupně ustupují a přechází k tzv. zesilovačům chuti (např. Podravka), jejichž základ tvoří kyselina glutamová a její soli (glutamany).

Kde Mahá koření používáme
Mahá přidáváme do všech zeleninových polévek, pomazánek, zeleninových jídel a pod bílkovinné koncentráty rostlinného původu (Cerie, Klaso, Robi, tofu, tempeh, seitan).
Dávkování
Běžná dávka koření je jedna čajová lžička pro pět osob.

Jak Mahá koření používáme
Nejvhodnější forma použití je přidání Mahá koření, když smažíme cibuli jako základ pokrmu.
Kulinářsky náročnější je otevření Mahá na oleji. Tzn., že Mahá dáme do prohřátého (rozpáleného) oleje asi na pět vteřin, než začne pěnit. Pak chladíme přidáním cibule, kterou osmahneme nebo přidáním zeleniny, kterou dusíme nebo přidáním vody pro vaření obilovin (luštěnin) nebo polévky.
Nejjednodušší je vsypání Mahá do pokrmu při jeho tepelné úpravě.
Bez tepelné úpravy používáme Mahá všude tam, kde jsme zvyklí používat kmín (např. pro dochucování pomazánek).

Složení
Kmín, hořčičné semínko a koriandr
Můžete se nás zeptat či si naplánovat návštěvu:
fytonjihlava.cz
Provozovatel:
Ing. Jaroslav Drejček
Ve Vilách 3
586 05 Jihlava
IČ: 40471624
DIČ: CZ6203270062
informace:
objednavky@fytonjihlava.cz
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.