Olivový olej se dělí do šesti základních skupin dle kvality.
Nejvyšší kvalita olivového oleje se označuje jako extra panenský olivový olej, který vzniká prvním mechanickým lisováním oliv za studena, čímž je zachováno nejvíce vitamínů a dalších cenných látek. Druhým lisováním, které již probíhá za tepla, vzniká olivový olej.
Třetím lisováním za tepla vzniká tzv. sansa, neboli olivový olej z pokrutin, který je stále velmi kvalitním olejem.
Rafinovaný olej z pokrutin, panenský olivový olej.
Sansa je vhodná na smažení nebo fritování, protože se přepaluje až při 270°C, na rozdíl od ostatních olejů, které se přepalují již při teplotách 200 - 210°C.
Balení: 1 L
Karton: 6 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Pro udržení kvality oleje se doporučuje skladovat olej v temnu a ne v blízkosti tepelných zdrojů
Energie |
3389 kj /824 kcal |
---|---|
Tuky z toho mononenasycené mastné kyseliny z toho nasycené mastné kyseliny z toho polynenasycené mastné kyseliny |
91,6 g 69,3 g 13,3 g 9,0 g |
Sacharidy z toho cukry |
0 g 0 g |
Bílkoviny | 0 g |