Ječmen je méně známá obilovina se skvělými výživovými vlastnostmi - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí blahodárně na naše trávení a snižuje cholesterol. Obsahuje hodně bílkovin, vitaminy skupiny B a minerální látky. Má nízký glykemický index, takže zasytí na dlouhou dobu. V zrnech ječmene nahého je obsah těchto látek ještě vyšší, než je tomu u ječmene pluchatého. Jednoduše proto, že se již nemusí zpracovávat loupáním. Jak vařit z ječmene: Ječmen uvařte dle základní přípravy v osolené vodě a máte skvělou přílohu k pokrmům, využijete jej do pilafů, rizot, přidejte jej do zeleninových salátů, karbenátků nebo z něj připravte sladkou kaši. Ječmen lze využít i na mletí.
Složení:
100 % ječmen nahý BIO
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie:
1420 kJ / 336 kcal
Tuky:
3 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,5 g
Sacharidy:
59,6 g
z toho cukry:
1,2 g
Vláknina:
11,7 g
Bílkoviny:
11,9 g
Sůl:
0 g
Můžete se nás zeptat či si naplánovat návštěvu:
Provozovatel:
Ing. Jaroslav Drejček
Ve Vilách 3
586 05 Jihlava
IČ: 40471624
DIČ: CZ6203270062
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.